– Som det andre landet i verden etter Japan, er det nå klart for forhåndssalg av nye Nissan Ariya i Norge. Mellomklasse crossover SUV-en går rett inn i kjernen av hva norske elbil-kunder nå etterspør, og Nissan Ariya innehar nøyaktig de egenskapene norske bilkjøpere foretrekker. Det innebærer blant annet en romslig bil med mye utstyr, inntil 50 mils rekkevidde og mulighet for firehjulstrekk samt hengerfeste og takstativ.

Prisen er også svært attraktiv og konkurransedyktig. Ariya er tilgjengelig fra 400 000 kroner pluss frakt- og leveringskostnader. I motsetning til hva tilfellet er med en del konkurrenter, byr selv innstegsmodellen av Ariya på mye ettertraktet utstyr som standard. Førerassistanse-systemet ProPILOT med intelligent filholderassistent, intelligent cruise control og mulighet for tilkobling mot navigasjonssystemet, som igjen kan sørge for økt sikkerhet under kjøring, er standard på rimeligste modell. Det samme gjelder blant annet elektrisk justerbare forseter, elektrisk bakluke, to 12,3-tommer-skjermer med navigasjon med tilhørende tjenester/instrumenter, 360-graders kamera med person- og sykkelgjenkjenning og oppvarmet frontrute. Går du et steg opp til utstyrsnivået Evolve, blir utstyr som panorama-soltak, adaptivt intelligent fjernlys, elektrisk justerbart ratt, ventilerte seter med varme og kjøling, fullverdig headup-display og ikke minst 22 kW ombordlader standard. Sistnevnte sørger for vesentlig raskere ladetid ved hjemmelading via veggboks med tilstrekkelig strømstyrke.

Nissan Ariya blir tilgjengelig i fire utstyrsversjoner – Advance, Evolve, e-4ORCE Evolve og e-4ORCE Performance. Innstegsmodellen kommer med 63 kWt-batteri mens de øvrige får 87 kWt-batteri. Firehjulstrekkutgaven e-4ORCE koster 520 000 kroner pluss frakt- og leveringskostnader. Den byr da på kraftfulle ytelser takket være to el-motorer som til sammen leverer hele 600 Nm dreiemoment.

Etter å ha vært først ute i verden med masseproduksjon av elbil tilbake i 2010, har Nissan solgt godt over 500 000 elbiler verden over. Bare i Norge ruller det nå omtrent 70 000 LEAF, noe som gjør den til landets suverent mest populære elbil. Tilfredsheten blant eierne er skyhøy, og Nissan har benyttet sin mangeårige erfaring med elbiler til å lage et best mulig og komplett produkt i nye Ariya. Modellen har ytre mål som en kompakt mellomklasse bil, men er innvendig like romslig som en bil i klassen over. Fleksibiliteten er på topp med elektrisk justerbar midtkonsoll og beinplassen er optimal med helt flatt gulv. Både sikkerhetsutstyr og teknologisk utstyr er på nivå med det beste du kan oppdrive på markedet i dag.

Med Nissan Ariya introduserer Nissan det nye designspråket Tidløs Japansk Futurisme. Det innebærer et enkelt, men kraftfullt og elegant design. Alt fra den lekre fronten via den coupé-aktige taklinjen til det særpregete bakpartiet med hekkspoiler, gjør at bilen skiller seg ut i mengden blant alle nye bilmodeller på markedet. Bilen ventes til Norge sommeren 2022.

«Vi er utrolig glade for at vi nå kan tilby nye Ariya til norske kunder, og det på verdens elbil-dag. Vi er sikre på at Nissans solide erfaring med elbilproduksjon har sørget for et best mulig produkt, spesielt godt tilpasset det norske elbil-kunder nå etterspør med avansert teknologi, god plass, lang rekkevidde, mulighet for firehjulstrekk og høyt utstyrsnivå», sier Country Manager Anders Mamen-Lund i Nissan Nordic, Norge.