• Følger opp suksessen e-NV200 og skal akselerere overgangen til nullutslipp for nyttetransport
  • Får 1500 kilo hengervekt og kraftig forbedret rekkevidde
  • Introduserer mer enn 20 nye teknologier


– Nissan lanserer i dag neste generasjon av våre kompakte varebiler, den helt nye Townstar. Nykommeren blir tilgjengelig med to drivlinjer – både en elektrisk versjon samt en bensindrevet utgave. Nissan satser med nykommeren på en raskere elektrifisering av varebil-segmentet.

Nye Townstar presenterer Nissans mest teknologisk omfattende varebil-tilbud til dags dato, og byr på en pakke med 20+ nye teknologier til det kompakte varebilmarkedet.

Townstar etterfølger suksessen e-NV200, som både har vært en pionér og ledende innen det elektriske varebil-markedet. Den elektriske utgaven av nykommeren er optimalisert for å dekke kundenes behov. Med et forbedret 44 kWt-batteri, avansert teknologi og lave driftskostnader tilbyr den elektriske Townstar en effektiv og bærekraftig mobilitetsløsning.

«Helt nye Townstar byr på to effektive drivlinjer, ergonomisk design, unike teknologier og er omfattende utstyrt for å møte kundenes stadig skiftende behov,» sier Emmanuelle Serazin, salgsdirektør for varebiler og flåtesalg i Nissan Europe.

«Med strengere utslippskrav, tøffere begrensninger for tilgang til bykjerner og stadig større etterspørsel etter siste mils levering, trenger store og små bedrifter å finne effektive og bærekraftige løsninger for å forbli konkurransedyktige og optimalisere driften,» fortsetter Serazin.

Pålitelige alternativer og effektive drivlinjer
Townstar er utviklet for optimal effektivitet og allsidighet i bystrøk, og har to drivlinjeløsninger i varebiler og kombi (passasjer) for å tilfredsstille kundenes behov.
Med fossildrivlinje leveres Townstar med en 1,3-liter firesylindret bensinmotor på 130 hk og med et dreiemoment på 240 Nm. Motoren tilfredsstiller de siste Euro 6d-Full-utslippskravene. Med elektrifisert drivlinje får modellen 44 kWt-batteri med intelligent energistyring og effektiv termisk kjøling av batteriet. Den nye bilen vil få dreiemoment på 245 Nm og en rekkevidde på 285 km*, ifølge WLTP-kombinert syklus. *Tallene er fortsatt gjenstand for typegodkjenning.

Ny sikkerhetsstandard og infotainment-teknologi
Mer enn 20 nye teknologi-funksjoner introduseres med Townstar. Et bredt spekter av sikkerhetsteknologier og avanserte førerassistanse-funksjoner som Side Wind Assist og Trailer Sway Assist, øker sikkerheten og trygghetsfølelsen bak rattet. Intelligent nødbremsing med fotgjenger- og syklist-gjenkjenning og veikryss-assistent, samt parkeringsassistent og intelligent cruise control. Utover dette integererer Nissan for første gang Around View Monitor (AVM) i denne varebilklassen. Ved hjelp av et sett med kameraer rundt bilen, får sjåføren 360-graders oversikt over området rundt kjøretøyet, noe som bidrar til økt trygghet ved parkering. Også det prisbelønnete førerassistansesystemet ProPILOT, som ved motorveikjøring bistår fører med å følge trafikken og bistå ved å holde bilen i eget kjørefelt, selv gjennom svake svinger, blir tilgjengelig i Townstar.

Praktiske tilkoblingsfunksjoner som E-Call, Apple CarPlay/Android Auto og trådløs telefonlading vil være tilgjengelig over hele serien fra lansering, med ytterligere forbedrede tilkoblede tjenester tilgjengelig fra lanseringen på elbil-utgaven. De tilkoblede tjenestene er tilgjengelig via en 8-tommers berøringsskjerm, som er koblet til et 10-tommers digitalt instrumentpanel i den elektriske Townstar.

Avansert interiør og eksteriør-design
Townstar er bygget på en helt ny allianseplattform kalt CMF-C, hvor funksjonalitet og kvalitet er hensyntatt fra starten. Modellen får den nye Nissan-logoen, noe som gjør den til den første europeiske Nissan-modellen produsert med den nye logoen, og den siste modellen som introduseres under Nissan NEXT-transformasjonsplanen, der prioriteten er bærekraftig vekst og lønnsomhet på tvers av selskapets globale virksomhet.
Den nye varebilen er utviklet for å fullt ut tilfredsstille behovene små og mellomstore bedrifter som søker allsidighet, bekvemmelighet, plass og høy nyttelast
Kombiversjonen av nye Townstar blir en perfekt løsning for familier på farten med et utall lagringsmuligheter i et bagasjerom opp til 775 liter. Interiøret er forbedret tvers igjennom og midtkonsollen modernisert og oppdatert finish samt instrumentpanel. Komforten er økt til et nivå som i en personbil. Utover dette får den også nye sikkerhetsfunksjoner som bilbeltepåminnelse, automatisk nødbremsfunksjon, kjørefeltassistent, aktiv blindsonevarsler og trafikkskiltgjenkjenning.
Elektriske Townstar gjenspeiler estetiske trekk fra Ariya, sånn som standard LED-lys, en aerodynamisk front med tilsvarende kumiko-mønster og gjenskjennbare V-motion-design og kjørelys.
Bensinutgaven skiller seg ut med sitt skarpe og dynamiske utseende. Den får også integrerte «luftgardiner» for å optimalisere luftstrømmen rundt støtfangeren og forhjulene samt å redusere luftmotstanden og drivstofforbruket.

Tilpassede løsninger
Med ulike konfigurasjoner tilgjengelig er Townstar varebil et pålitelig, komfortabelt og effektivt valg. Lasterommet tar opp til 3,9 m3 lasterom med fleksible løsninger, kan det enkelt transporteres to Euro-paller og opptil 800 kg nyttelast. I tillegg kan begge drivlinjer for Townstar by på en hengervekt på hele 1500 kilo.
Store skyvedører på siden som letter inn- og utlasting av varer og mulighet for å ha 60/40 franske dører med 180 graders åpning eller bakluke bak. Det inkluderer også smarte lagringsløsninger og en dedikert plass for innebygde løsninger.

Ledende garantiordning
Nissan fortsetter med svært gode garantivilkår for Townstar. 5 år eller 160 000 km er vilkårene. I tillegg har elbil-utgaven 8 år eller 160 000 km garanti på batteriet. Det omfatter alt fra fanger til fanger, lakkgaranti, originale deler og tilbehør og veiassistanse.