21. mai har vi forhåndsvisning av helt nye Nissan Qashqai på Bilsenteret. Fra kl 10.00 til 16.30

 

Med avdukingen av den helt nye tredje generasjonen Qashqai, forsterker Nissan i dag sin posisjon som ledende i det europeiske crossover-segmentet. Mer enn tre millioner enheter Qashqai er solgt siden Nissan lanserte segmentet i 2007.

Nissan har beholdt de ledende prinsippene som har drevet konseptet, designet og utviklingen av de to tidligere generasjonene av Qashqai: elegant design, forbedret plassutnyttelse og effektiv drivlinje, kombinert med forhøyet kvalitet og en flott  kjøreopplevelse. Takket være den nye Alliance CMF-C-plattformen, vil nye Qashqai igjen heve linjen i crossover-segmentet.

I likhet med forgjengerne ble designutformingen av den nye Qashqai ledet av teamet i Nissan Design Europe som ligger i London, mens teknologi-utviklingen ble ledet av Nissan Technical Center Europe, som ligger i Cranfield, Storbritannia.

«Utgangspunktet for design og utvikling av den helt nye Qashqai var en dyptdykkende undersøkelse blant våre Qashqai-kunder de siste 13 årene. Det har gjort det mulig for oss å forstå kundens behov og spesielt hva de verdsetter i crossoveren de bruker daglig, «sa Marco Fioravanti, visepresident for produktplanlegging, Nissan Automotive Europe.

Nissan Qashqai er pioneeren som introduserte crossover-SUV-klassen tilbake i 2007, og fulgte opp med andregenerasjon klar i 2014, og nå er klar for tredje versjon.

Slående og elegant design
Som med de to foregående generasjonene, er den helt nye Nissan Qashqai også designet av Nissans European Design Studio i London.

Selv om det er umiskjennelig Qashqai i sin styling, er tredje generasjon mer muskuløs, skarp og moderne. Det ytre har en mer fremtredende skulderlinje, en utvidet akselavstand og 20-tommers lettmetallfelger introdusert for Qashqai for første gang.

Akselavstanden til bilen har økt med + 20 mm med den totale lengden + 35 mm. Det er en marginal økning i høyden (+ 25 mm) og bredden har økt + 32 mm for bedre tilstedeværelse på veien.

Fronten av nye Qashqai har en forstørret Nissan V-Motion-grill i krom. Denne flankeres av slanke, avanserte LED-lykter med «boomerang»-signaturlys.

Frontlysene har blitt forbedret fra forrige modell og har en slankere, skarpere design takket være bruken av LED-teknologi.

Fra siden fremstår den nye Qashqai mer atletisk og dynamisk, med en enkelt ‘linje’ som flyter langs med bilen fra fronten og bakover, noe som formidler dynamikk.

Det er lagt vekt på en sterk kvalitetsoppgradering av interiøret. Kupeen i den nye Nissan Qashqai er tilkoblet og komfortabel, og setter en ny segmentstandard mht forbedret brukervennlighet. Den innbyr med et beroligende og kvalitetspreget miljø. Det har blitt lagt stor vekt på den ergonomiske og estetiske kvaliteten på brytere.

All-new Nissan Qashqai

Tilkoblet kontroll
Den nye Qashqai byr på et avansert infotainmentsystem med klassens ledende tilbud av onlinetjenester inklusiv enkel integrering av smarttelefon, Wi-Fi i bilen til opp til syv apparater og NissanConnect Services – en dedikert app til styring og overvåkning av bilen.

Det er en 9″ NissanConnect-skjerm i høyere oppløsning er en digital inngangsport til navigasjon, underholdning og innstillinger. Den er kompatibel med både Android Auto® og Apple CarPlay® med trådløst Apple CarPlay® som er nytt. Med flere brukerprofiler og memoryinnstillinger kan navigasjon, musikk og systeminnstillinger skreddersys hver enkelt fører.

Bose® Premium Sound System sikrer flott lyd, enten du lytter til DAB-radio eller streamer musikk fra en smarttelefon. Systemet har 10 høyttalere og Bose Acoustimass® bass box, som er er plassert i bagasjerommet og gir en kraftfull lyd til alle personene i bilen, så vel bak som foran.

En ny 12,3″ komplett elektronisk TFT-multi-informasjonsskjerm kan konfigureres til å vise navigasjon, underholdning, trafikk- eller bilinformasjon, og det hele styres via en knapp på rattet.

Et innovativt nytt 10,8″ head-up-display (HUD) er segmentets største. Viktige navigasjons-, førerassistent- og vei-informasjon projiseres opp på frontruten i førerens synsfelt, så føreren kan ha fokus på veien og dermed oppleve større komfort og trygghet bak rattet.

«Home-to-car» er kompatibelt med Google Assistant- og Amazon Alexa-apparater, med Alexa-funktionen. Systemet understøtter en lang rekke kommandoer inklusiv muligheten for at føreren kan sende destinasjoner til bilens navigasjonssystem ved å snakke til smart-apparatet i hjemmet.

Noen av bilens funksjoner kan betjenes via NissanConnect smartphone-appen – det gjelder blant annet fjernbetjente lys, samt låsing og åpning av dørene. Man kan også gjøre innstillinger for eksempel hastighet, tid og soner der man mottar varsler gjennom appen dersom bilen overstiger de innstilte parametre.

En bilstatusrapport, som kan ses via appen, introduseres på nye Nissan Qashqai, som  informerer eieren om påkrevd velikehold / service av bilen, feilmeldinger osv.

Brukerne har dessuten adgang til kjørehistorikk og -analyse i appen, og kan se en oppsummering av de siste kjøreturene med informasjon distanse og kjøretid.

Hvis førerne ikke bruger navigasjonsfunsjonen i egen telefon, kan de få adgang til TomTom 3D Maps & Live Traffic, som omfatter avanserte navigasjonsfunksjoner som f.eks. online kortoppdatering, helt oppdaterte trafikkmeldinger og Google Street View. Dør-til-dør-navigasjon er også tilgengelig via appen inklusiv en My Car Finder-funksjon.

For første gang i en Qashqai omfatter midtkonsollen en komfortabel 15 W trådløs lader til smartphones, og er en av de kraftigste i segmentet. Lademulighetene er sikret for alle passasjerer i bilen takket være konsollboksen, som byr på USB-uttak foran og bak, inklusiv både USB-A- og USB-C-port.

All-new Nissan Qashqai

Fokus på komfort
Nye Nissan Qashqai har endringer som gjør at gir sjåførene forbedret sikt både fremover, til siden og bak. Det er en bredere åpningsvinkel på frontruten, tynnere design på frontpilarene og sidespeil montert på døren, i stedet for på A-stolpen, noe som gir bedre sikt.

Den lengre akselavstanden kombinert med effektiv plassutnyttelse skaper enda mer plass for brukerne. Knerommet for passasjerene bak har vokst med 28 mm til 608 mm. Takhøyde foran og bak har økt med 15.

Praktiske løsninger
En forbedret atmosfære, men likeså praktisk – nye Nissan Qashqai oppfyller kundens daglige transportbehov. En elektrisk bakluke gjør det enkelt å få tilgang til bagasjerommet. Total bagasjekapasitet har økt med over 74 liter fra forrige generasjons modell, delvis fordi lastegulvet er senket med 20 mm.

Populære funksjoner fra forgjengeren videreføres og forbedres, for eksempel lagring i siderommene over hjulbuene og det fleksible systemet med det fleksible «luggage board» der kunden kan dele opp bagasjerommet i henhold til behovene. Bagasjeromsdeleren har et slitesterkt teppe på den ene siden og plast på den andre for enkel rengjøring, avhengig av hva man frakter. Det er dessuten et 12V strømuttak bak, som kan brukes som strømforsyning til apparater som elektriske kjølebokser.

Forbedringer av den ergonomiske utformingen av døråpningene betyr at nye Qashqai også er lettere for inn- og utstigning. Bakdørene kan nå åpnes opp 85 grader, noe som er spesielt praktisk for småbarnsforeldre som skal hjelpe barn inn i baksetet.
Selv oppbevaringsrommene i kupeen er forbedret for å øke brukervennligheten. De to koppholderne foran er plasert lengre fra hverandre for bedre plass. Og dørlommene har nå plass til flasker opp til 1,5 l i forhold til 500 ml i den tidligere generasjon Qashqai.

Kjøreegenskaper i fokus
Det er benyttet utstrakt bruk av lettvektsmaterialer og vesentlig avstivet karosseri skal sørge for svært gode kjøreegenskaper.

Det er benyttet 50 % mer såkalt ultrafast stål som igjen bidrar til 41 % mer vridningsstabilitet i nye Qashqai. Karrosseriet er 60 kg lettere, også takket være blant annet frontfanger, panser og dører i aluminium. Bakluken er i komposittmateriale og bidrar alene til 2,6 kg vektreduksjon. Men det stivere karrosseriet bidrar også til å øke sikkerheten i tilfelle kollisjon ettersom kraften ved sammenstøt absorberes mer effektivt og reduserer påvirkningen på passasjerer.  

«Nye Qashqai kommer til å endre kundenes forventninger av en familiebil. Komfort, raffinement og teknologi er på nivå med luksuriøse, større biler. Kjøreopplevelsen tar vi til et nytt nivå. Kundene vil forelske seg i følelsen av å kjøre elbil uten å måtte tenke på rekkevidden med den nye og spennende teknologien e-POWER», sier Gianluca de Ficchy, konsernsjef for Nissan i den nye regionen AMIEO.

Nissan har holdt fast på de grunnleggende prinsippene for Qashqai med et spenstig design, fulgt opp av gode kjøreegenskaper og mye spennende teknologi. Stivheten i karrosseriet går nemlig ikke på kompromiss med et godt avstemt og oppgradert understell. Nye Qasqai leveres med 19-tommers hjul, men blir også tilgjengelig med 20-tommers hjul. Med den hjulstørrelsen får bilen et avansert multi-link-hjulpoppheng (gjelder også for 4WD-utgaven). Kjøreopplevelsen er bedret ved at ujevnheter langs veien bedre absorberes og veistøyen er redusert. Styreresponsen er også forbedret.

Elektrifiserte drivlinjer
Nissan har et mål om at 50% av salget innen 2024 skal være med en elektrifisert drivlinje. Nye Nissan Qashqai vil ikke bare være tilgjengelig med en 1.3 DiG-T bensin utstyrt med mild hybridteknologi, men den representerer også den europeiske debuten av e-POWER, Nissans innovative og prisbelønte drivverk som henter teknologier fra selskapets elbilsuksess, Nissan LEAF.

Med både 2WD- og 4WD-varianter, 6-trinns manuell eller ny Xtronic-girkasse og elektrisk kjøring takket være e-POWER, imøtekommer helt nye Qashqais drivlinjealternativer for veldig mange kundebehov for den europeiske føreren, samtidig som man har kjøreglede i hjertet.

All-new Nissan Qashqai

Nytænkende effektivitet
1,3-liters bensin-turbomotor enmed mild-hybrid teknologi tilbyr to ulike ytelser. Løsningen har et 12V-system med separat litium batteri, montert under gulvet samt en drivreimsgenerator, som kan regenerere bremseenergien. Det bidrar til ekstra energi og utvider muligheten for start/stopp-funkjsonen, og sørger derfor igjen for redusert CO2-utslipp. Innretningen bidrar også til ekstra dreiemoment ved akselersjon. Nissans innovative e-POWER er det andre drivlinje-alternativet. Det er en løsning som tilbyr en behagelig og linær akselersjon, som på elbiler, men uten å måtte tenke på rekkevidden. e-POWER har vært en enorm salgssuksess på flere av Nissans modeller i Japan. Løsningen innebærer en el-motor, en generator, en inverter og en bensinmotor. Bensinmotoren jobber utelukkende for å forsyne batteriet med strøm når det er behov for det. Teknologien er hensiktsmessig ved at den gir økt kjøreglede og er svært effektiv målt mot tradisjonelle hybridløsninger

«e-POWERs avanserte og effektive drivlinje er et godt eksempel på Nissans innovative ånd. Det gir alle fordelene med kjøreopplevelsen av en elbil uten å måtte gå på kompromiss. Når vi snakker om Nissan Intelligent Mobility, er e-POWER et perfekt eksempel», sier toppsjef for forskning og utvikling i AMIEO-regionen, David Moss

Teknologien tar også nye skritt med nye Qashai. Førerassistansesystemet ProPILOT kombineres med Navi-link og gir en stadig forbedret kjøreopplevelse ved at det kan bidra til å redusere tretthet og stress i trafikken samtidig som sikkerheten økes. Når bilen entrer en ny fartsgrense, vil bilen automatisk tilpasse seg den nye fartsgrensen uten at føreren aktivt behøver å gjøre det. Systemet henter også data fra navigasjonssystemet til å tilpasse farten i forhold til svinger og avkjøringsramper. Er det en bil i blindsonen, vil systemet også sørge for å forhindre filskifte ved å foreta kontrastyring. Andre oppgraderinger på ProPILOT tar for seg situasjoner hvor bilen kommer for nært objekter på siden av bilen. Bilen vil da stoppes i tilfelle det kommer andre objekter for tett på fra siden i det en for eksempel rygger ut fra en parkeringsplass.

All-new Nissan Qashqai

Intelligente LED frontlys
I den nye Qashqai har ingeniørerne utviklet et avansert frontlys-system som tilpasser lysstrålen framover i forhold til veiens utforming og andre kjøretøy. Lysstrålen er delt inn i 12 individuelle elementer, hvor enkelte deaktiveres om det kommer en motgående bil uten at motgående bilfører blir blendet. Det sørger for kraftigere lys og bedre sikkerhet.

Qashqai: En crossover pioneer
Nissan var en pioneer da den ble introdusert i 2007. Modellen erstattet to tidligere Nissan-modeller (Almera og Primera), og var et resultat av nitidige undersøkelser, der man analyserte seg fram til hva som manglet i markedet. Qashqai ga kundene mange av fordelene til en SUV, men uten å belaste dem med ulempene som høyt drivstofforbruk og stort karrosseri med uoversiktelihet for føreren. Den var også tilgjengelig med firehjulstrekk dersom det var behov for det. Siden har det kommet til 26 direkte konkurrenter til Qashqai.

Tre millioner eksemplarer er solgt i Europa og fem millioner er solgt på verdensbasis. Nye Qashqai vil atter sette ny standard for klassen med iøyefallende godt design, høy komfort, god effektivitet og spekket med mye imponerende teknologi.

All-new Nissan Qashqai